dinsdag 21 oktober 2014

Soerel en Akgün voegen zich in kort geding tegen Korterink

UPDATE (31-10-2014): Het boek 'De Ros-Tapes blijft voorlopig (6 maanden) uit de schappen. Dit besliste de Kort-geding rechter in Hoger beroep, aangespannen door journalist Hendrik Jan Korterink en zijn uitgever.

Advocaat Mr. Christian Flokstra schrijft via Twitter het volgende:

***(nieuws vrijdag 22 oktober)

Misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink heeft besloten in Hoger beroep te gaan tegen de beslissing van de rechter. Op donderdag 30 oktober dient de zaak in Zutphen.


De Misdaadjournalist (Korterink) SCHRIJFT ER DIT OVER

***

(nieuws dinsdagavond 21 oktober) :
De rechter oordeelt dat het boek van Hendrik Jan Korterink 'De Ros-tapes' 6 maanden moet worden opgeschort, op straffe van een dwangsom van 50.000 euro.

Afweging rechter:Belang van waarheidsvinding en recht op fair trial weegt op dit moment zwaarder dan vrijheid van meningsuiting.


De rechter heeft bepaald dat 2500 exemplaren van het boek die reeds bij distributeurs liggen, moeten worden terug-gehaald vanwege 'de verstorende werking die gedetailleerde publicatie kan hebben in de strafzaak Passage'. Het boek, waarin verklaringen van Fred Ros zijn gebundeld, zou woensdag verschijnen en is geschreven door Korterink aan de hand van de door Fred Ros afgelegde verklaringen.

Uitspraak op Rechtspraak.nl

Lees hier het: VONNIS***

(nieuws dinsdagmiddag 21 oktober) :
Vanmorgen vroeg maakte misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink en nieuws- en actualiteitenprogramma 'Een Vandaag' middels een persbericht bekend dat één dezer dagen het boek 'De Ros Tapes' wordt uitgegeven. Echter zojuist is bekend gemaakt dat vandaag in de Rechtbank te Zutphen om 18 uur het kort geding dient dat het OM heeft aangespannen tegen (misdaadjournalist) Hendrik Jan Korterink en zijn uitgever. Het kort geding dient om de publicatie van de verklaringen van kroongetuige Fred Ros in het Passageproces in boekvorm te voorkomen.


Meijering Van Kleef Ficq & Van der Werf Advocaten meldt zojuist:  'Onze cliënten Dino Soerel en Ali Akgün hebben in deze kwestie hetzelfde belang als het OM. Dat geldt overigens ook voor de andere medeverdachten van Ros en voor Ros zelf. Gelet daarop hebben Soerel en Akgün besloten om zich aan de zijde van het OM te voegen in het kort geding. De conclusie tot voeging treft u bijgaand aan'.

Met vriendelijke groet,
Meijering Ficq Van Kleef & Van der Werf Advocaten

Bij dit persbericht bijgesloten de 'Conclusie tot voeging', zoals u hieronder kunt lezen:

Wat dit voor verdere consequenties heeft voor de uitzending van Een Vandaag valt nu nog niet te zeggen.

(EDIT: Niet dus, de uitzending was net op TV)

Wordt vervolgd.....


BNR sprak De Misdaadjournalist vanmiddag : HIER te beluisteren.

Ook 'Een Vandaag' sprak Korterink en advocaat Mr. Christian Flokstra van het kantoor Meijering Van Kleef Ficq & Van der Werf Advocaten : HIER te beluisteren.

Bondtehond

Een vandaag: Kluisverklaringen kroongetuige Fred Ros op straat

Misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink komt vandaag met een nieuw boek: 'De Ros Tapes'. Ik was natuurlijk al een poosje op de hoogte, maar vanmorgen maken Korterink en actualiteitenprogramma 'Een Vandaag' bekend dat er vanavond een uitzending staat gepland rondom deze opzienbarende ontwikkeling:

Alle kluisverklaringen van de nieuwe kroongetuige Fred Ros in liquidatieproces Passage liggen op straat. De ruim 450 pagina’s tellende biecht en de details rond de deal verschijnen in boekvorm: ‘De Ros Tapes’. Dat meldt EenVandaag.Misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink maakt het dossier over de omstreden deal met ‘De Ros-Tapes’ in een klap openbaar. Eerder lekten al wel fragmenten uit. Tijdens een zitting van het liquidatieproces toonde het Openbaar Ministerie zich daar zeer geërgerd over. Het OM riep daarom op tot terughoudendheid omdat de waarheidsvinding in het monsterproces schade zou oplopen.

Het is niet voor het eerst dat verklaringen uit een belangrijk dossier volledig gepubliceerd worden. In mei 2006 verscheen het boek ‘De Endstra-tapes’. Deze publicatie omvatte de volledige transcriptie van de achterbankgesprekken die de Criminele Inlichtingeneenheid (CIE) voerde met de geliquideerde Amsterdamse vastgoedondernemer Willem Endstra. De erven Endstra probeerden publicatie te voorkomen. Het Landelijk Parket noemde het destijds ‘zeer kwalijk dat stukken uit het procesdossier door derden in boekvorm zijn uitgegeven, met name omdat de zaak nog onder de rechter is’.

‘Moordmakelaar’ Ros werd in eerste aanleg veroordeeld tot 30 jaar cel voor zijn rol in Passage. Door zijn biecht halveert hij zijn celstraf en komt hij in een getuigenbeschermingsprogramma terecht. De deal met deze nieuwe kroongetuige zorgt voor grote commotie onder verdachten en advocaten in Passage. Hij zou tegenstrijdig verklaren en wordt door onder andere Dino S. ‘kroonleugenaar’ genoemd.

Lees verder bij:Kijken dus!

Bondtehond