Ali Akgün was duidelijk gespannen toen hij begon aan de ondervraging van 'Vieze Peter'. Alvorens hij begon, groette hij La serpe met: Zo...... held! Meteen werd Ali op de vingers getikt door de voorzitter van de rechtbank. Rechter: Nee, nee Ali, we begrijpen je, maar probeer wel de normale omgangsvormen in acht te nemen. Ali: Ok, ik zal mijn best doen.

 

(korte weergave van verhoor door Ali Akgün)
Ali tot La Serpe: Wat voor info heb ik gegeven ivm Houtman?
La Serpe: Wat er gezegd is, kan ik niet zeggen.
Ali herhaalde: Wat voor info..... Krijgen of geven? Ze (CIE red.-CS)vragen: Ali stelde jou 80.000 beschikbaar voor de liquidatie van een neger. Er is info via Ali gegaan. Wat voor info?
La Serpe: Ik heb niets toe te voegen aan wat ik eerder verklaard heb.
Ali verongelijkt: Dus het is niet zo!!
La Serpe zwijgt.
Ali: En over die Hillegers, je zegt, er waren 3 mensen in de Baja, Ali was erbij. Hoe kom je daarbij?
La Serpe: Jesse vertelde dat.
Ali: Wie kan bevestigen dat je mij hebt gesproken?
La Serpe: Niemand....
Ali : En Abcoude.... Je hebt alles van Jesse gehoord. Ik ken die personen niet eens...
La Serpe zwijgt.
Ali: Ik zou achter Imaç zitten? Hoe weet je dat?
La Serpe: Dat heeft Jesse gezegd.
Ali tot Rechter: Kortom, alles wat ie verklaard heeft ie van Jesse gehoord...
La Serpe deed ook vaak of hij de vragen van Ali Akgün niet begreep, tot grote irritatie van deze verdachte.
Ali na een tijdje: Hij begrijpt geen enkele vraag, meneer de Rechter, wat is dat nou? Ik spreek toch geen Turks ? Wat moet ik nou tegen zo'n tweede Joran van der Sloot??
De vrienden van Ali en de aanwezige pers op de publieke tribune lachten om deze opmerking.... Ali keek ook vaak achterom, om zo oogcontact te zoeken met z'n vrienden, alsof hij steun zocht. Niemand kon die echter geven. Ali zat tegenover een verbeten kroongetuige. Zeker niet op z'n mondje gevallen deze Peter La Serpe. Hij beet vaak van zich af en liet zich niet van de wijs brengen. Hij klonk zeker niet als een labiele junk, waar La Serpe vaak voor uitgemaakt werd in de media.

Bondtehond had ook een ander beeld van La Serpe, eerlijk gezegd, maar nu denk ik dat de verdediging nog wel es een zware dobber aan hem zal krijgen. Al is het maar door de heldere en zelfverzekerde toon die doorklonk in zijn stem vanuit de gepanserde container waarin hij zij aan zij zat met zijn advocaat, de heer Mr. Speijdel.

Ali ging verder met een ander onderwerp: Als er een hulzenzakje op een Kalashnikov zit, hoe zijn die hulzen dan in dat perkje terechtgekomen?
La Serpe: Dat hulzenzakje kan erop gezeten hebben. Logica zegt mij dat het erop heeft gezeten.
Ali: Hij weet zich niks te herinneren. Heeft ie een selectief geheugen?
Ali Akgün stopte na een tijdje bekvechten met La serpe maar met ondervragen. Hij zag in dat het verder geen zin had tegen deze verbeten La Serpe. Hij schudde met zijn hoofd en keek weer achterom met een machteloze blik in zijn ogen.

Op de vraag van de rechter of Sjaak nog vragen had, gaf de verdachte die nauwelijks aan het woord kwam een snauw richting La Serpe, waarop La Serpe zei: Ach joh.... Jij bent gewoon een domme uitvoerder, en Ali de opdrachtgever. Wel vroeg Sjaak op het einde: Mag ik je tanden eens zien? Of dit een hatelijke opmerking was over het vieze gebit van La Serpe, of een gemeende vraag, kwamen we niet achter, maar volgens de rechter ging deze vraag duidelijk te ver, en wuifde deze vraag weg.
Sjaak Burger zweeg toen maar.

De verdachten werden afgevoerd.
De 27e is er nog een pro-forma zitting. Ik ben daar natuurlijk ook bij van Bondtehond.nl.

Bondtehond