dinsdag 11 september 2007

Holleeder: Mieremet 'geselligur' dan Sam Klepper

Willem had de lachers een paar keer op z'n hand. Eén keer noemde hij Mieremet 'geselligur' dan Sam Klepper. ,,Joah, zei hij, het was altijd wel lachen met die twee hoor, daar niet van, ze hadde allebei wel humor... Maar Johnny was echt een psychopaat, wat Johnny wou, dat gebeurde.
K'had es een gesprekkie met Sam, en vroeg of ze wel spoorden die Pel te vermoorden.''



Tja, had Sam gesegt, ,,Van mijn hoef het ook niet, maar John hè, wat hij wil da mot gebeuren, da gebeurt gewoon...''
De tribune kon het lachen af en toe niet inhouden om Willem in zijn plat Amsterdams. 
Hij wou ook niet dat Mieremet wist dat hij naar Friedländer gegaan was om te bemiddelen/waarschuwen. Willem zei, ,,Ja voor je 't weet moet je zelf liggen he, en dat wou ik ook niet. Dus ik heb het niet tegen Pel verteld, want die kon het mischien zo doorlullen aan Sanne Berny (barmeisje van café Jan Steen (nu Jong Zuid waar Robert Knufman 12.08 werd geliquideerd, bron Hitlist Crimesite). Dat was het vriendinnetje waar zowel Pel als John Mieremet mee lagen te rotzooien. Dus hij had het er alleen met die ouwe Friedländer over willen hebben, dat Pel gevaar liep, omdat Johnny hem dood wou, en als Johnny wat wou....dan wist je't wel.''
Johnny was een keer naar buiten komen stuiven (Gelderlandplein), terwijl Willem bij Sam Klepper op de achterbank van een auto met geblindeerde ramen zat. Johnny had hem niet zien zitten en had geschreeuwd dat die Pel nou dood moest tegen Sam. Hij had Sanne weer lastig gevallen. Later is Willem toen naar Friedländer gegaan om hem te waarschuwen voor zijn zoon.

Door Bondtehond