donderdag 8 december 2011

Georganiseerde Misdaad in de Lage Landen

Allround serie verhalen toont dat er binnen de georganiseerde misdaad geen grenzen bestaan.

Georganiseerde Misdaad in de Lage Landen neemt de lezer mee op een internationale reis in de wereld van bekende Nederlandse en Belgische misdaadkopstukken en een nieuwe generatie topcriminelen. Behalve hun achtergrond wordt ook hun werkwijze blootgelegd en in sommige gevallen, ook hun uiteindelijke falen.In deze met passie en vakkennis geschreven serie verhalen komt voor de eerste keer de georganiseerde misdaad in zowel Nederland als België aan bod. Dit crimeboek neemt de internationale vertakkingen van Nederlandse misdaadkopstukken onder de loep, maar besteedt ook aandacht aan de onbekende topcriminelen die in Nederland en België actief zijn. John Mieremet en Henk Rommy zijn bekende namen die aan bod komen, maar de lezer maakt ook kennis met minder bekende vaderlandse topcriminelen als Paulus M. en Janus van W.


“Er is in de georganiseerde misdaad weinig aandacht voor het feit dat die geen grenzen heeft,” vertelt auteur Joris van der Aa. “Ik heb getracht bij deze verhalen een internationale bril op te zetten. Heb er bewust voor gekozen om geen platgetreden paden te bewandelen, maar heb de voorkeur gegeven aan boeiende verhalen over grote criminelen die belangrijker zijn dan de bekende namen, omdat ze slimmer waren en minder in de picture stonden.” “Het boek is redelijk allround,” voegt Koen Scharrenberg toe. “Er komen allerlei soorten criminaliteit in voor, van liquidaties, vrouwenhandel, drugs, criminele legers, reconstructies van moorden, reportages en motorclubs tot de werkwijze van criminelen. Het is een soort legpuzzel. Als je alle stukjes bij elkaar legt, krijg je een completer beeld van de moderne georganiseerde misdaad in de lage landen.”

Over de auteurs:

Koen Scharrenberg is een van de bekendste misdaadjournalisten van Nederland. Hij schrijft onder meer voor Elsevier en Panorama en is een gerespecteerde expert als het gaat om de wereld van de ruige motorclubs. Eerder verscheen van hem het boek Down for the count, waarin Scharrenberg als oud-karateka met diverse internationale titels op zak een blik werpt in de wereld van de vechtsport en de zware criminaliteit. Dit crimeboek kreeg lovende recensies en werd diverse keren herdrukt.

De van oorsprong Nederlandse Joris van der Aa werkt bij Het Nieuwsblad/De Standaard en publiceert in Panorama en P-magazine. Daarnaast heeft de in Antwerpen woonachtige crimejournalist zijn eigen drukbezochte blog op www.misdaadreporter.blogspot.com  

Boekgegevens:
Paperback, 240 pagina’s, met fotokaternen.
ISBN 97890 8975 1638
prijs: € 14,95Scan de QR code en bestel bij Bol.com:Aanbevolen door: Bondtehond