zondag 8 maart 2015

Bada Bing-nachtclubeigenaar veroordeeld tot lange straf door rechtbank Sint Maarten

Bada Bing-nachtclubeigenaar Jaap van den Heuvel, waar ik eerder over schreef na mijn 2e bezoek aan Sint Maarten, diens bedrijfsleider Krijn van der B. en politicus Patrick Illidge zijn vrijdag 6 maart veroordeeld tot forse straffen. Van den Heuvel moet als het aan de rechtbank ligt 42 maanden de cel in, waarvan 12 maanden voorwaardelijk + een boete betalen van 1,5 miljoen Antilliaanse guldens (770.000 euro), Van der B. kreeg 9 maanden voorwaardelijk + 240 uur dienstverlening en politicus Illidge 18 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk + vijf jaar mag hij niet verkiesbaar zijn.


Het OM op Sint Maarten gaf de volgende korte reactie:  'Wij zijn zeer tevreden met de uitspraken! De uitspraken kunnen nogal wat betekenen voor het eiland Sint Maarten dus wij zullen ze inhoudelijk ook nog goed bestuderen met het oog op mogelijke nieuwe onderzoeken'.

Mogelijk later meer. Zaterdagmiddag heb ik wel even kort gesproken met Jaap van den Heuvel, maar op dit moment wil hij zich liever eerst beraden over eventuele vervolgstappen, alvorens te reageren.

Bondtehond
Aangepast zoeken