maandag 2 november 2015

Nieuw boek van Marian Husken: 'Crimineel Eten' + strafzaak Enclave

Misdaadjournaliste Marian Husken, één van de weinige journalisten die nog regelmatig bij het Hoger beroep van het Passage-proces te vinden is, heeft afgelopen jaar hard gewerkt aan haar nieuwe boek: 'Crimineel Eten' - Aan tafel met de onderwereld. Zelf ben ik er getuige van geweest hoe zij in het JCS in de middagpauzes een aantal anekdotes noteerde die ex-crimineel en tegenwoordig misdaad-journalist Martin Kok van Vlinderscrime.nl haar vertelde over bepaalde criminele eetgewoontes. Ik weet niet of ze ook heeft genoteerd wat ik haar wist te vertellen over bepaalde eetgewoontes in de bajes. Wel weet ik dat ze me een exemplaartje beloofde en dat ze die belofte vandaag is nagekomen in rechtbank Parnassusweg, waar ik vandaag was om de strafzaak Enclave (de liquidatie van Willem Endstra) bij te wonen (zie twitter-timeline met retweets van diverse aanwezige misdaadverslag-gevers hieronder). Altijd leuk, want de boeken van Husken lees ik graag. Ben benieuwd naar deze uitgave:

CRIMINEEL ETEN - 'Aan tafel met de onderwereld'


Als criminelen ergens verzot op zijn dan is het wel lekker eten. Niet alleen in films als "The Godfather" of in series als "The Sopranos" wordt copieus getafeld, ook in werkelijk-heid laten maffiosi zich graag een exquise stukje vlees, vis, gevogelte of zeefruit voorschotelen - uiteraard afgeblust met een mooi flesje wijn. Misdaadjournalist Marian Husken biedt in "Crimineel eten" letterlijk een kijkje in de keuken van de onderwereld en ontdekte dat een dure maaltijd voor een beetje crimineel de perfecte manier is om zijn weelde te tonen en te laten zie wie er 'the boss' is. Husken reisde voor dit boek naar New York en Italië om aan te schuiven in louche restaurants uit de begindagen van de maffia en traceerde de favoriete stekjes van onze eigen polder- en mocromaffiosi. Ze doet zelfs een boekje open over de onalledaagse eetgewoontes die gangsters er in de gevangenis op nahouden. Het resultaat is een Michelin-waardig boek over de betekenis van eten in de onder-wereld, voorzien van recepten die niet alleen gangsters maar ook brave burgers zullen doen watertanden. 
Crimineel lekker!


Productinformatie

AuteurMarian Husken
TaalNederlands
Gewicht400,00 gram
Druk1

BESTEL HIER:


***

Strafzaak 'Enclave' - liquidatie Willem Endstra.

De strafzaak Enclave, oftewel het onderzoek rondom de liquidatie van vastgoedhandelaar cq "onderwereldbankier" Willem Endstra, komt al jaren ter sprake in het Passage-proces. Zeker nu de Turkse getuige Hidir Korkmaz zowel in onderzoeken Enclave, Vandros als Passage als getuige zal optreden en de verdediging diens betrouwbaarheid sterk in twijfel trekt een reden om deze zitting bij te wonen. Morgen gaat helaas niet lukken, maar ik hoop woensdag in de Bunker te Osdorp getuige Korkmaz zelf te kunnen horen getuigen. Ik stel me zo voor dat de verdediging deze beschermde getuige het vuur na aan de schenen zal leggen. Lees hier mijn Twitter-timeline met een reeks Tweets van bekende misdaadverslaggevers over de zitting van vandaag:
Bondtehond