vrijdag 3 oktober 2014

Vers van de pers: MOCRO MAFFIA! door Wouter Laumans en Marijn Schrijver

Het jaar is nog niet voorbij, maar je kunt nu al zeggen dat gisteren in Amsterdam-West het misdaadboek van het jaar 2014 is gelanceerd tijdens een drukbezochte boekpresentatie in het sfeervolle drijvende Grandcafé Fossa. Journalisten Wouter Laumans en Marijn Schrijver presenteerden hun boek MOCRO MAFFIA.

Onder warm applaus van vele aanwezige bekende gezichten uit de Nederlandse (misdaad-) journalistiek deelde uitgeverij LEBOWSKI ruimhartig vele exemplaren van het reeds lang verwachte boek uit onder alle aanwezigen. Goed geregeld dus. Het is een mooi en spannend boek geworden, product van een samen-werking door twee gedreven journalisten waar we in de toekomst ongetwijfeld nog veel van zullen lezen, horen en vooral ook zien nu de filmrechten van MOCRO MAFFIA reeds zijn verkocht.

***

'IEDEREEN IN DIT CONFLICT WORDT GELIQUIDEERD'

GELD, AMBITIE, HOOGMOED EN VERRAAD IN DE ONDERWERELD

Een paar jaar geleden trokken ze gezamenlijk door het land om juweliers te beroven, nu vermoorden ze elkaar met zware wapens in de strijd om cocaïnemiljoenen. Niet alleen in Amsterdam, maar door heel Nederland en zelfs tot in België en Marokko is het oorlog. Maar wie staan er nu precies tegenover elkaar en waarom. MOCRO MAFFIA vertelt het inside-verhaal over de opkomst van een nieuwe generatie zware criminelen. Een verhaal over geld, ambitie, hoogmoed en verraad.

'Hij hoort achter hem hoe de moordenaars blijven schieten op Said. Rida rent door. Hij moet overgeven. Het spuug op zijn gezicht en zijn kleren is geen reden om in te houden. Hij blijft rennen. In de verte klinken nog een paar schoten. Ze hebben Said van dichtbij afgemaakt.'

WOUTER LAUMANS @WLaumans is journalist en schrijft onder meer voor Panorama en Nieuwe Revu.

MARIJN SCHRIJVER @schrijver is journalist en schrijft voor AT5 en Nieuwe Revu, eerder deed hij dat voor De Pers.

Details: MOCRO MAFFIA
Auteurs Wouter Laumans & Marijn Schrijver
Taal: Nederlands
Afmetingen: 23x211x134 mm
Gewicht: 345,00 gram
Druk: 1
Prijs: 17,50

***

'Halen dat boek!'
***

(opklikken voor groter)

  (Vastgoed-Godfather / kunstschilder twitter.com/DevliegerErik ook onder genodigden)
       
                                                              
Bondtehond