vrijdag 1 juni 2012

Holland's Got Power - 'Een internationale Arena der Giganten'

HOOFDDORP - 2012

Op zondag 10 juni aanstaande is Hoofddorp onder de naam Holland’s Got Power een internationale ‘Arena der Giganten’. Twaalf gigantische atleten uit ondermeer Hongarije, Letland, Litouwen, Polen, Spanje, en Zweden, meten in de Haarlemmer- meer -met Olympische disciplines onder auspiciën van de World Strongman Federation (WSF)- elkaars haast bovenmenselijke krachten.


Nederland wordt vertegenwoordigd door de 2 meter lange Richard van der Linden, ook wel bekend als 'de Reus van Hoofddorp'. Eerder dit jaar won Richard van der Linden de prestigieuze ‘BFSA Iron Man Games’ in Bulgarije. In 2011 behaalde hij de titel Nederlands Kampioen Treintrekken en Sterkste Highlander van Nederland. Daarnaast werd hij net als in de jaren 2010 en 2008 bij de competitie ‘Sterkste Man van Nederland’.

Op het Van Stamplein in Hoofddorp zullen de twaalf spierbundels van 12 tot 17 uur elkaar aangaan op vijf verschillende onderdelen: Deadlift max, Medley, Stones en Vrachtwagen trekken. De ‘Sterkste Man van de Wereld Wereld’(1992), Ted van der Parre zal als arbiter optreden. Misschien wel Nederlands meest befaamde krachtsporter Siem Wulfse is bij Holland's Got Power 2012 de captain van het team bekende Nederlanders, die niets, maar dan ook niets van dit spektakel willen missen.

De opbrengst van Holland’s Got Power gaat naar Dance4Life, een charitatieve organisatie die jongeren inspireert om de verspreiding van HIV en AIDS terug te dringen. Dit doet Dance4Life middels scholenprojecten.

Bondtehond