woensdag 14 juli 2010

'Anonieme bedreigde getuigen F1 en F3 toch in liquidatieproces'

De Raadkamer van de rechtbank in Amsterdam heeft Woensdag 14 juli, na twee eerdere afwijzingen door de rechter-commissaris, getuigen F1 en F3 alsnog de status anonieme bedreigde getuige toegewezen.  De getuigen die codenaam F1 en F3 hadden gekregen, omdat zij niet onder naam willen verklaren, zijn door enkele advocaten in het liquidatieproces Passage aangedragen omdat ze zeer belastend over La Serpe zouden kunnen verklaren. De getuigen zeggen wetenschap te hebben over een moord in een loods waarbij Peter La Serpe het slachtoffer zou hebben doodgeschoten. Deze vermeende moord is hem echter niet ten laste gelegd in het liquidatieproces.


Verder verklaren de F-getuigen dat Peter La Serpe op verschillende onderdelen zou hebben gelogen. Voor het openbaar ministerie zou dit een zware tegenvaller kunnen zijn, want de betrouwbaarheid van La Serpe zou hiermee op het spel kunnen worden gezet. De geloofwaardigheid van La Serpe, die op verscheidene punten toch al in twijfel wordt getrokken, zou nl nog verder af kunnen brokkelen. En daarmee tevens de geloofwaardigheid van het OM die de kroongetuige telkens als zeer betrouwbaar hebben bestempeld.

De rechtbank maakte hiermee vandaag voor de tweede keer een afwijzende beslissing van de rechter-commissaris ongedaan. Mr. Nico Meijering, advocaat van Ali Akgün, heeft dit vanmiddag bevestigd.  De twee getuigen verklaren onafhankelijk van elkaar en zouden de cliënt van Mr. Nico Meijering mogelijk kunnen vrijpleiten van beschuldigingen door kroongetuige Peter La Serpe aka 'Vieze Peter'.

Het OM zegt dat zij de stukken nu aan het bestuderen is en hier dus nog niet op kan reageren. Het Liquidatieproces gaat 23 augustus verder, echter het is niet bekend of deze nieuwe getuigen tot nieuwe vertragingen kunnen gaan leiden in dit monsterproces dat reeds jaren bezig is. De uitspraak wordt op zijn minst volgend voorjaar verwacht.

Bondtehond