maandag 14 april 2008

'En La Serpe zit gewoon in de zon'

Sjaak Burger, de verdachte van wapenleveranties ivm de gepleegde liquidaties in de onderwereld, somde vanmiddag een aantal punten op in de Bunker die het OM volgens hem beter had moeten onderzoeken. Advocaat Mr. Nico Meijering meldde al in een eerder stadium dat hij niet de suggestie had gedaan dat Sjaak Burger Peter La Serpe niet kent.

Ruger P95                                                   Star"Jesse en Burger zijn vrienden, dus dan moet je niet denken dat ze samen naar de Efteling zijn gegaan, maar die zijn elkaar echt wel tegen gekomen."

Het OM beweerde in hun reactie op vorige zitting nl dat Burger zijn mond voorbij had gepraat door bepaalde uitspraken te doen, als bv "Ik herkende hem aan zijn zwarte stompjes in zijn mond" of "Hij ziet eruit als een Junk, met slechte tanden." Het OM had zo de suggestie gewekt dat de raadslieden hadden beweerd dat Burger La Serpe niet kende. Sjaak Burger had hier zelf ook wat over te zeggen. "Jesse ken ik al jaren. Ik ben zelfs met Reggie, het broertje van Jesse op wintersport geweest met nog zo'n 10 man. En met Jesse ben ik naar Disneyland-Parijs geweest. Dat weet ik nog want we zaten met Knabbel en Babbel om onze nek aan het ontbijt, daar zijn foto's van. Jesse was doodziek, want hij had bij 10 graden met korte mouwtjes buiten gelopen steeds, daardoor had ie longontsteking opgelopen.

Sjaak Burger was totaal niet te spreken over de manier waarop het OM volgens hem de goederen die in Oostenrijk in beslag waren genomen nog steeds niet ter beschikking van de verdediging waren. Met deze goederen, zoals bv benzine-bonnetjes, hotelrekeningen etc, kon hij zijn alibi aantonen. Deze waren tot op heden nog steeds niet aan het dossier toegevoegd. In Oostenrijk bleek Burger geobserveerd te zijn door de CIE terwijl hij op wintersportvakantie was. Zo lijkt het erop dat het OM deze bewust uit het dossier laat, aldus Sjaak Burger.

Sjaak Burger: "Er is ook een beeld onstaan dat ik met Jesse Kees Houtman doodgeschoten heb, omdat ik gezien ben door een CIE-informant die op de Overtoom in een kroeg zat waar ik met Jesse binnenkwam op de avond van de liquidatie. Deze informant heeft daarvoor ook betaald gekregen, een paar honderd euro. Zo zie je maar, voor je't weet ben jij degene die Kees Houtman heeft neergeschoten" We waren samen in een sexclub. Ik was op een kamer met een dikke Thaise vrouw en was de hele nacht met Jesse. La Serpe was daar niet eens bij.

Over de wapens: "Die Kalashnikov is niet gebruikt bij de liquidatie op Kees Houtman. Ik durf mijn familie er zelfs om te verwedden dat er geen Kalashnikov gebruikt is. De kraslijnen komen niet overeen. Ik vind het schandalig voor de integriteit van het OM. En die andere wapens lijken niet eens op elkaar. Er lijkt er geen één op een Ruger. Een Star lijkt helemaal niet op een Ruger. Richting de rechtbankvoorzitter: Ze liegen bewust naar u toe !

Sjaak Burger is er helemaal klaar mee, vooral nu zijn vader al een paar keer in het ziekenhuis heeft gelegen wegens hartproblemen en ook zijn schoonmoeder met kanker opgenomen is geweest. "Daar wil ik gewoon bij zijn. "

Over La Serpe: "Charlatan is al niet meer van toepassing. Hij is veel erger dan een charlatan.... Als er gevraagd wordt "Kan Jesse goed schieten?" antwoordt hij "Ik weet het niet, ik heb hem alleen in het gras zien schieten met uitproberen van de wapens." Die man liegt echt alles aan elkaar vast." Burger: "Zo was er al es een andere junk die vroeg ook een miljoen van het OM. Er is toen 200.000 betaald als voorschot. Die is toen met de noorderzon vertrokken. En La Serpe zit gewoon in de zon in het buitenland, op Tenerife. De onderhandelingen bleven steken op 1 miljoen, terwijl hij 3 miljoen vroeg.....

"Jesse heeft hem eens ondergebracht om te helpen met afkicken. Hij had hard geld nodig voor zijn verslaving. Hij heeft toen ook verteld dat ie onsjes ging verkopen. Jesse vertelde dat ie zijn familie had verteld dat ie alles in de maling zou gaan nemen." Sjaak Burger klonk vrij chaotisch op het laatst en was duidelijk geïrriteerd en nerveus. Daarop vroeg de rechtbankvoorzitter: Heeft u genoeg gezegd nu ?
Waarop Burger antwoordde : Ik denk het niet, maar ik vind het moeilijk. Ik ben nerveus. Er zal gerust nog wel meer te zeggen zijn, maar ik vind het echt moeilijk......

Vrijdag 18 April om 16:00 doet de rechtbank uitspraak of Ali Akgün en Sjaak Burger in voorarrest blijven.

Door Bondtehond
Aangepast zoeken