woensdag 15 mei 2013

Sreten 'Joca' Jocic - Devid Ilievski

Opkomst en ondergang van de Joego-maffiabaas

Sreten Jocic (Servië, 1962) sluit zich in de jaren 80 aan bij de Amsterdamse Joego-maffia, die het aan de stok heeft met Klaas Bruinsma c.s. Al snel is hij hun onbetwiste leider. Hij houdt zich bezig met drugshandel, afpersingen, diefstal, wapen- en valse valutahandel.


Als aartsvijand van Willem Holleeder duikt zijn naam op in tal van moordzaken. Justitie verdenkt hem van betrokkenheid bij de liquidaties van de topcriminelen Jan Femer en Sam Klepper, maar kan dat niet bewijzen. Hoewel Jocic in Nederland vaak met justitie in aanraking komt, ontspringt hij veelal de dans. In Servië daarentegen zit hij nu vijftien jaar in de cel wegens het aanzetten tot moord.

Spannende biografie van crimineel met mythische status
Onderzoeksjournalist Devid Ilievski, zoon van een Servische moeder en Macedonische vader, ontleedt het leven van deze illustere crimineel in een spannende biografie.

Off the recordHet voormalige kopstuk van de Amsterdamse onderwereld zit in zijn geboorteland voor lange tijd gevangen. Devid Ilievski spreekt Servisch, ging naar Jocics geboortedorp en wist door te dringen tot de inner circle van de grote crimineel. Hij werkte jarenlang aan dit onderwerp, heeft allerlei nieuwe feiten en inzichten verkregen en voegt daarmee een prachtig nieuw deel toe aan onze true crime-bibliotheek.

Devid Ilievski (Breda, 1979) studeerde Journalistiek en Cultuurwetenschappen. Hij is onderzoeksjournalist en docent aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Eerder werkte hij mee aan reportages voor het tv-programma Opgelicht?! en de actualiteitenrubriek Netwerk. Voor o.a. Panorama en De Groene Amsterdammer schreef hij over misdaad. Voor het boek Sreten 'Joca' Jocic zocht Ilievski, zoon van een Servische moeder en Macedonische vader, Jocic op in de gevangenis voor een persoonlijk interview.Binnenkort op Bondtehond.nl een exclusief vraaggesprekje met Devid Ilievski zelf, met wie ik twee keer een ontmoeting had en heb leren kennen als een slimme en bovenal zeer sympathieke journalist/schrijver.

Gegevens
Genre: Misdaad
Omslagontwerp: Mulder van Meurs
ISBN: 9789046813294
NUR: 600; 330
Aantal pagina's: 176
Afmetingen: 13,5 x 21 cm

                                    

BESTEL HIERBondtehond
Aangepast zoeken