vrijdag 18 juni 2010

Tussenstand na 3 maanden 'Bondtehond bij het Liquidatieproces'

Op 18 Maart plaatste ik Sitemeter onderaan de voorpagina. Die teller houdt de pageviews bij, naast de teller met 'absoluut unieke' bezoekers. Deze teller met unieke bezoekers telt ieder IP-adres maar 1 keer. Vandaar dat deze meter niet zo snel loopt als de pageviews-meter van Sitemeter. Zoals u ziet in de statistieken is in de eerste 3 maanden 'Bondtehond bij het liquidatieproces' ruim 115.000 keer bekeken door een groep lezers van bijna 18.500, waarvan dus een gedeelte regelmatig terugkeert om mijn verslagen te lezen.


Ben daar dik tevreden over, en wil u langs deze weg bedanken voor uw aandacht voor mijn verslagen. Natuurlijk wil ik het liquidatieproces volgen tot en met de uitspraak, en zal in samenspraak met de raadslieden proberen enkele pleitnota's te publiceren. Ook zijn er besprekingen gaande waarbij een gerenomeerde uitgever van crime-boeken intresse heeft getoond. In dit stadium noem ik nog geen namen, maar dat gaat tzt, als de plannen tastbaarder zijn, zeker gebeuren. De eerste voor- bespreking heeft reeds plaatsgevonden heden middag. Ik wil journalist Koen Scharrenberg van weekblad Panorama bedanken voor zijn uitstekende tip.

Blijf dit weblog met rechtbankverslagen van het Passage-proces dus volgen. Om het u nog eenvoudiger te maken, kunt u zich inschrijven op de RSS- of Atom-feeds. Klik op de zwarte headlines-rotator, kies Google, en automatisch worden de feeds weergeven op uw iGoogle-pagina of uw Google-reader.

Of klik eens op 'berichten' onder het RSS-feeds tekentje rechts onder het Crimesite-logo. Let op uw RSS-tekentje in uw browser. Zo mist u nooit meer een verslag. Oh ja, ik zou het bijna vergeten. Ook deze feeds worden al redelijk goed bezocht:


Er is 257 keer op de Google-ads geklikt. Dat is mooi en erg welkom, zo komt er ook nog eens een centje binnen. Wat velen denken is nl niet zo, een inkomen heb ik (nog) niet met en/of door mijn verslagen. Eerder uitgaven. Ik kom daar nog wel eens op terug.

Bij deze bedank ik Crimesite voor het publiceren van mijn liquidatieproces-verslagen. Ook dank ik de top-advocaten Mrs. Nico Meijering, Sander Janssen, Marnix van der Werf, Jan Hein Kuijpers, Paul Waarts, Peter Plasman, R.D. Meerman, en verder alle andere raadslieden die ik vaak aan het werk zie in De Bunker en die mij geregeld voorzien van hun (vaak orginele) pleitnota's. Dit helpt erg bij het zo precies mogelijk weergeven van belangrijke zittingen. Het blijft echter wel voor een groot gedeelte bestaan uit het (zeer) snel opschrijven van wat er gezegd wordt in de rechtszaal, want opname-apparatuur is nog steeds ten strengste verboden in rechtszalen of op de publieke tribune. En er wordt continu nogal wat over en weer gepraat in zulke belangrijke processen als deze. Natuurlijk dank ik ook de persvoorlichter van het OM, de sympathieke parketwachten en mede-journalisten. Last, but sure not least bedank ik ook de, zonder uitzondering, sympathieke familieleden + vrienden van de verdachten waarmee ik geregeld gesprekken voer in de wachtkamer. Zonder hen zouden de pauzes saai zijn en de procesdagen nog langer duren. Hen wens ik dan ook sterkte toe en laten we er maar het beste van hopen. (Enkele van hen zal ik aankomende maanden nog spreken en vragen om een korte reactie en/of interviewtje)

1 Juli is er nog één dag zitting, daarna is de zomervakantie. Tijd om op te laden voor de drukke periode met het requisitor, de pleidooien, dupliek en repliek.

Bondtehond