woensdag 3 november 2010

Greg Remmers woedend op rijkenblad Quote

Greg Remmers is woedend op maandblad de Quote. Vandaag werd dat duidelijk in het Hoger Beroep te Amsterdam waarin Greg Remmers, bijgestaan door zijn advocaat Sjoerd van Berge Henegouwen, zich verweerde tegen de ontneming van ruim € 4,7 miljoen euro. In het blad wordt Greg Remmers afgeschilderd op plaats 10 van de meest vermogende Nederlandse criminelen met een vermeend vermogen van minstens €10 miljoen euro. Het antwoord op directe vragen aan het Openbaar Ministerie door Sjoerd van Berge Henegouwen of deze op enige wijze de Quote zou hebben geïnformeerd was overduidelijk: het Openbaar Ministerie stelt dit niet te hebben gedaan en verondersteld een hoop natte vingerwerk van de Quote.


Om zich te verschonen van het door de Quote tendentieus gestelde, kondigde Greg Remmers ter zitting aan een kort geding tegen de Quote aan te spannen. Bondtehond heeft daarover correspondentie inmiddels onder ogen gezien. Greg Remmers: “Als het maar enigszins waar zou zijn wat de Quote schrijft in hun november editie van 2010 zou het Openbaar Ministerie gelijk kunnen krijgen en zou ik kansloos zijn in mijn verweer. Uit het dossier blijkt heel iets anders. Ik hoop niet dat het hof aanstoot neemt aan hetgeen de Quote uit haar duim zuigt.”

Inmiddels heeft de Quote toegegeven een afbeelding van Greg Remmers onrechtmatig gebruikt te hebben van misdaadsite Camilleri.nl. Een schikking over deze schending is de Quote niet op ingegaan, terwijl de huidige jurisprudentie inmiddels vergelijkbare schadeloosstelling kent van meer dan € 25.000 euro per geval. Het hoogste bedrag dat ooit voor dit soort smaadschrift is toegekend, was in de zaak van de “klusjesman” versus Maurice de Hond in de Deventer-moordzaak. Camilleri.nl beheerd alle rechten van de foto’s , audio en video van de familie Remmers.

Bondtehond