donderdag 26 augustus 2010

Reactie Peter La Serpe op F-getuigen

Tijdens de zitting van maandag 23 augustus las kroongetuige Peter La Serpe een verklaring voor in de rechtbank. La Serpe meent dat de onderwereld, in een uiterste wanhoopspoging zijn getuigenis onderuit te halen, alles uit de kast trekt dat doel te bereiken. Met name Jesse Remmers zou hierin een rol kunnen gaan spelen. La Serpe suggereert dat door medeverdachten verwacht wordt van Jesse dat hij verantwoordelijkheid neemt en zichzelf desnoods opoffert, anders zou men de kinderen van Jesse wel eens wat aan kunnen doen. Met name verdachte Ali Akgün zou hierin de sterkste eis op tafel leggen.....


Deze aanname, want dat is het, roept dan meteen weer vraagtekens op, omdat bekend is dat Akgün al drie jaar in de EBI te Vught zit, het zwaarste gevangenisregime in Nederland, van waaruit men absoluut niet in staat is ongemerkt contact te onderhouden met de buitenwereld. Laat staan dat men bedreigingen of eisen kan uiten richting een medeverdachte die verantwoordelijk zou worden gehouden.

Navraag in kringen die het weten kunnen, schetst echter een ander beeld. Juist La Serpe voelt nu de hete adem van de waarheid in zijn nek. De nek waaruit hij volgens de F-getuigen al heel lang loopt te kletsen. De nek die hij naar eigen zeggen uitsteekt om het moorden te stoppen, terwijl Peter toch wel  meer op z'n kerfstok schijnt te hebben dan wat in de lucht schieten aan de Johan Braakensiekhof. Ook de nek waaruit nu weer allerlei verdachtmakingen klinken vanuit het gepanserde getuigenhokje.

Het mag dan ook geen wonder heten dat verdachte Ali Akgün het spuugzat is allemaal. Nu wordt ie weer neergezet als zou hij in staat zijn de kinderen van Jesse Remmers wat aan te doen, terwijl het toch waarschijnlijk Ali's grootste wens is zijn eigen kinderen eens in zijn armen te kunnen sluiten, die hij na drie jaar EBI - Vught niet meer heeft kunnen zien opgroeien. Verontwaardiging en woede allom dus bij Ali afgelopen maandag in de Bunker-rechtszaal. Ali ziet zichzelf alweer in krantenkoppen verschijnen, waarbij hij neergezet wordt als degene die in staat is zelfs kinderen wat aan te laten doen, dankzij deze bewering van de kroongetuige.

Waar ging het nou eigenlijk om? De volgende verklaring van Peter La Serpe:

Geachte rechtbank,

Naar aanleiding van alle door de advocaten veroorzaakte commotie in de media voel ik mij genoodzaakt iets te zeggen over de F-getuigen. Ik heb afgelopen donderdag, 19 augustus, de verklaringen over de telefoon voorgelezen  gekregen van mijn advocaat. Zelfs nu, heb ik ze nog niet in kunnen zien. Echter, ik heb begrepen dat Medialand de verklaringen al wel heeft en dat 1 of meer advocaten doormiddel van beeldvorming in de Media proberen de publieke opinie en uw rechtbank op te beïnvloeden. Hiermee wordt nog eens onderstreept dat sommige van de advocaten geen middel schuwen om hun doel te bereiken. Ik veronderstel dat zij de aantasting van mijn betrouwbaarheid als getuige als belangrijker achten dan een eventuele reprimande van uw rechtbank.

De rest van de verklaring van Peter La Serpe staat HIER


Bondtehond