vrijdag 1 november 2013

Boeken aanrader: 'De jacht op crimineel geld'

Deze week is het nieuwe boek van de bekende misdaad-verslaggevers Marian Husken en Harry Lensink van Vrij Nederland uitgekomen en ligt sinds kort overal te koop in de betere boekhandels.

'We hadden zo veel geld. We telden de biljetten niet, we wogen ze,’ zegt een hasjhandelaar. ‘We moesten iets verzinnen.’Zo verdwenen sinds de jaren tachtig miljarden in vastgoed, auto’s, juwelen en kunst, en werd via allerlei vage vennootschappen in exotische oorden steeds succesvoller geïnvesteerd in de bovenwereld. De Nederlandse drugsmaffia is uiterst bedreven geraakt in het wegsluizen en witwassen van criminele winsten, daarbij geholpen door een legertje gewillige advocaten, gehaaide fiscalisten en gecorrumpeerde zakenlieden.

Maar de overheid is intussen ook wakker geworden. Onder het mom ‘pak ze waar het pijn doet’ hebben officieren van justitie, politiemensen, gemeente-ambtenaren en belastinginspecteurs de handen ineen geslagen. Ze volgen het geldspoor als nooit tevoren.

In dit boek schetsen Marian Husken en Harry Lensink hoe de overheid jaagt op het geld van grote criminelen en hun ‘nette’ handlangers. Een aantal kopstukken uit de Nederlandse onderwereld is inmiddels kaalgeplukt: de erven Bruinsma, de weduwe Zwolsman, Willem Holleeder en zijn handlangers. Hun geparkeerde miljoenen lijken nergens meer veilig. Maar de wereld is groot en toevluchtsoorden voor lieden met een koffer vol zwarte euro’s zijn er volop. Is de strijd tegen crimineel geld ooit te winnen?

*
Bondtehond heeft reeds een exemplaar mogen ontvangen en ingezien. Ik kan na het lezen van het eerste hoofdstuk reeds zeggen dat dit wederom een topboek is van de misdaadauteurs, onder andere bekend van standaardwerken 'De Dodenlijst', 'Deals met Justitie' en hun vorige uitgave 'Het geheim van Bram Moszkowicz'.

Ook dit boek mag niet ontbreken in de boekenkast van de fervente crimewatcher.

Een aanrader van formaat!!

Natuurlijk kunt u het boek ook bestellen via Bol.com.BESTEL HIER:
http://www.bol.com/nl/p/de-jacht-op-crimineel-geld/1001004005762871/?Referrer=ADVNLPPce843400cdbf92970065bba51d010001807Bondtehond