vrijdag 26 augustus 2016

Hof: 'Dit alles betekent dat zowel Dino Soerel als Fred Ros in hechtenis blijven'

Het Hof heeft vanmiddag 14:00 uitspraak gedaan van de beslissing op beide verzoeken opheffing voorlopige hechtenis door Dino Soerel en z'n verdediging en voor Fred Ros door het OM en zijn verdediging, Mr. Onno de Jong. Zowel Soerel als Ros blijven nog in hechtenis. Hieronder leest u het persbericht. Dat is ongeveer de tekst die voorzitter van het Hof mr. Ruud Veldhuisen voorlas in de rechtszaal van het JCS op Schiphol. Van de verdachten was alleen Dino Soerel aanwezig, samen met zijn raadslieden Mrs. Nico Meijering en Christiaan Flokstra. Verder een aantal OMers en dit keer voor de verandering ook weer eens een reeks journalisten, want dit is natuurlijk wel nieuws. Het Hof wil nog niet vooruitlopen op de betrouwbaarheid van kroongetuige Fred Ros en of de deal wel in stand blijft.


De meeste mensen die ik sprak waren het met de beslissing Ros nog niet in vrijheid te stellen wel eens. Ik denk, nee dat weet ik wel zeker, de verdediging van Soerel en ook andere verdachten nog wel het meeste. Maar goed, dat is ook logisch. De (on)betrouwbaarheid van de kroongetuige is tenslotte al jaren onderwerp van onderzoek en eigenlijk nog niet eens afgerond. Er moeten nog steeds getuigen worden gehoord. We weten dus ook niet of er (mogelijk) nog iets in de koker zit van Willem Holleeder, die nog gehoord moet worden. Je weet maar nooit. Ros beschuldigt Holleeder, wie weet heeft Holleeder nog iets in petto voor Ros. You never know, bij dit proces...

Minder tevreden zullen de raadslieden van Soerel zijn met de beslissing van het Hof ook Soerel in voorarrest te houden, maar het hof wil eerst de requisitoiren van het OM horen en de pleidooien van de verdediging. Die beginnen in november. Zie hier het behandelschema. Naar verwachting doet het gerechtshof pas medio 2017 uitspraak in het liquidatieproces.

Na de zitting stond de advocaat van Ros de pers te woord. Hij was behoorlijk verbaasd en teleurgesteld. Op mijn vraag of Fred Ros zijn koffers al gepakt had, wilde zijn advocaat Mr. Onno de Jong geen antwoord geven. Gevalletje privacy van z'n cliënt denk ik. De advocaten van Soerel gingen meteen na de zitting met Soerel mee de cel in voor overleg, dat heb ik niet afgewacht.

Gauw het persbericht met de beslissing lezen dan maar:

(KLIK voor grote afbeelding)


Zie hier: de uitspraak op Rechtspraak.nl

ECLI:NL:GHAMS:2016:3477

Veel meer valt er momenteel eigenlijk niet over te zeggen. 6 September wordt Willem Holleeder gehoord voor het Passage-Hof. Over de getuige Razaki die op de 29e gehoord zou worden is nog onzekerheid. Razaki verblijft in Turkije heb ik begrepen.

Op 6 september dus verder...

Bondtehond