donderdag 23 november 2017

Bada Bing-verdachten informeren het Hof over hun persoonlijke omstandigheden na orkaan Irma

PHILIPSBURG - Alvorens het Hof uitspraak doet in Hoger beroep in de Bada Bing-zaak gaf het Hof de vier verdachten woensdag de gelegenheid om het Hof te informeren over hun persoonlijke omstandigheden nadat Sint Maarten op 6 september is getroffen door orkaan Irma. De zaak werd op 10 en 11 augustus behandeld door het Hof in het Courthouse van Philipsburg, waarbij de datum van uitspraak aanvankelijk op 12 september werd vastgesteld. De hoofdverdachte in dit geval, Bada Bing's eigenaar en directeur van zijn holding Lunteren NV Jaap van den Heuvel (52), hield tijdens de rechtszaak Orca vol dat hij niets verkeerd heeft gedaan en ontkent de beschuldigingen van omkoping van voormalig onafhankelijk lid van het Parlement ( MP) Patrick Illidge, valsheid in geschrifte, vrouwenhandel, belastingontduiking en het witwassen van geld.

Adult Entertainment Club Bada Bing nog in oude glorie.

Op 6 maart 2015 werd de eigenaar van het Adult Entertainment Club in Simpson Bay door het Gerecht in eerste aanleg veroordeeld tot 42 maanden, waarvan er 12 werden voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar. Lunteren N.V. werd tevens veroordeeld 1,5 miljoen NAF aan boetes te betalen wegens belastingontduiking, witwassen van geld en vrouwenhandel. Op woensdag schilderde Van den Heuvel een somber beeld van zijn bedrijf en zijn persoonlijke financiële omstandigheden. Hij liet het hof weten dat zijn bedrijf tijdens de orkaan "volledig verwoest" is en niet kan worden herbouwd. De verhuurder eist echter nog steeds huur. Van den Heuvel zei hetzelfde als zijn medewerkers, dat hij op dit moment ook geen inkomen heeft. "Ik ben klaar met het bedrijf en zal de deuren voorgoed sluiten. Dit is een grote ramp", vertelde hij de rechtbank via een video-verbinding met Curaçao.

Club Bada Bing voor orkaan Irma.

Bada Bing Manager Krijn van den B., die door de rechtbank in eerste aanleg was veroordeeld tot negen maanden voorwaardelijk, met twee jaar proeftijd en 240 uur werkstraf bij de ambulancedienst voor betrokkenheid bij vrouwenhandel, zei ook dat het bedrijf waar hij voor werkte "praktisch verdwenen" is en "één grote puinhoop" is. Alle vrouwen die in de club hebben gewerkt, hebben het eiland verlaten.Van den B. zei dat het voor hem zeer moeilijk zal worden om een ​​andere baan te vinden, omdat de strafzaak tegen hem, hem overal ‘non-grata’ maakte.

Club Bada Bing, zwaar beschadigd door orkaan Irma.

Voormalig parlementslid Illidge uitte soortgelijke zorgen. Hij zei dat het zoeken naar een baan op St. Maarten of in het buitenland moeilijk voor hem is, want "het gaat allemaal om integriteit." Hij zei ook dat zijn huis in Pointe Blanche aanzienlijke schade heeft opgelopen, die niet volledig door de verzekering wordt gedekt. Zijn twee huurders verlieten hun appartementen nadat ze hun baan in de horeca waren kwijtgeraakt. "Dat zorgt ervoor dat ik geen inkomen heb," zei Illidge, eraan toevoegend dat zijn vrouw net is begonnen met een baan om hun gezin van een inkomen te voorzien. De rechtbank in eerste aanleg veroordeelde Illidge voor omkoping tot 18 maanden, waarvan er zes werden voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar. Het Hof herriep ook zijn recht om gekozen te worden en verbood hem om gedurende vijf jaar een openbaar ambt te bekleden.

Het open-air lounge-gedeelte 'Neverland' totaal verwoest.

Het Openbaar Ministerie zag geen reden in de persoonlijke omstandigheden van de verweerder om af te wijken van zijn eis om de uitspraken van de rechtbank in eerste aanleg volledig te honoreren. Terwijl Van den Heuvel beweerde dat hij straatarm was en de salarissen van de werknemers niet kon betalen, riep advocaat mr. Cor Merx het Hof op om een ​​beslag op de bankrekeningen van Lunteren NV voor een bedrag van US $ 280.000, door het parket, op te heffen.

Het Hof beslist in de zaak Orca op 13 december.

BRON: The Daily Herald

Bondtehond