donderdag 5 november 2015

Verhoor Hidir Korkmaz in Bunker te Osdorp

Woensdag werd beschermde getuige Hidir Korkmaz in de Bunker te Osdorp gehoord door Mr. Nico Meijering, de advocaat van Özgur Cosgun, één van de drie verdachten die nu terechtstaan in de Enclave-zaak. De verdediging van de twee andere verdachten Ali Nalkiran en Ziya 'Pasha' Genc komen morgen aan de beurt. Omdat er reeds veel wordt gepubliceerd in de media, beperk ik het vandaag weer tot het verwijzen naar artikelen van aanwezige bekende misdaadverslaggevers. Vrijdag is er weer een Passage-zitting, waar ik ook heen ga. Mijn interesse in deze zaak is voornamelijk vanwege de getuigenis van Hidir Korkmaz die ook getuige is in het Passage-proces.


Paul Vugts van Het Parool schreef dit uitvoerige overzicht, met daarin vermeld de in totaal 6 moorden waar beschermde getuige Korkmaz zijn voormalige criminele vrienden van beschuldigd.

Saskia Belleman van De Telegraaf was ook weer aanwezig en is wat mij betreft de snelste en duidelijkste Twitter-rechtbankverslaggeefster die je kunt wensen. Heb nu twee dagen naast haar gezeten, waarvan ik maandag real-time heb meegekeken naar haar razendsnel op haar iPad typende vingers en de op mijn iPhone verschijnende Tweets in mijn Timeline. Ze geeft altijd weer een mooi beeld van het verloop van zo'n zitting, dat is ook een gave vind ik... En tussendoor tikte ze dit artikel.Bondtehond