woensdag 10 oktober 2007

‘Endstra had alle atributen’

"Bram Zeegers had ze gekocht, die kogelvrije vesten." vertelde Holleeder aan de Rechtbank. "Het waren van die vesten die je niet zag.Tot die tijd had ik nog nooit een dunner vest gezien die je onzichtbaar onder je kleding kon dragen. Endstra had alle attributen, zoals een kogelvrij Bomberjack. Daar heb ik er ook één van gekregen"
Het ging over de beschermende spullen die Willem Endstra allemaal had liggen.Nadat er dreigingen binnengekomen waren, had Endstra dat soort attributen aangeschaft.
In 2002 veranderden dingen, zei Holleeder. Wim was banger geworden.
Volgens de Rechter had Endstra gezegd in de achterbankgesprekken dat Sandra den Hartog (ex Sam Klepper) op kantoor was gekomen om geld op te eisen of ze zou Paja Endstra af laten afschieten.
Toen de Rechter Paja daar naar vroeg klonk het bekende dialect:
"Iek maken gebruik van mijn zwaigrecht".
Dat was eerder deze week.

Er was wel eens een mooie blonde vrouw op kantoor gekomen, volgens een secretaresse, deze had gezegd "Zorg maar dat ik Wim te spreken krijg anders heeft ie een groot probleem." Ze vertelde ook dat Anita, de vriendin van Wim, had verteld dat Endstra wel eens met een kogelvrij vest naar afspraken ging.

John Mieremet en Ria Eelzak waren ook al verschenen aan de Apollolaan.Volgens Holleeder had Bram Zeegers toen voor die kogelvrije spullen gezorgd. De CIE had toen ook net gewaarschuwd dat Endstra en Holleeder op een dodenlijst stonden.
"Wim had overal wel vesten, in de Diepenbrockstraat, in IJmuiden, de Apollolaan, overal lagen vesten."

"Ik had hem nooit aan, ging Holleeder verder, je kan er niet mee zitten en mee lopen, je ziet er niet uit. Het is natuurlijk ook meteen een ander gesprek met zo vest aan. Ze zien je al aankomen......"

"Na het Mieremet-artikel in de Telegraaf was het plan van Endstra:Ik los het op, ik ga wel betalen aan Mieremet."
"Haico en Wim zijn toen samen naar Mieremet in Neerpelt gereden. Dat was dezelfde dag toen Ria krijste "Johnny, schiet ze neer !"

Hij vertelde kort daarvoor dat Wim en Haico als de donder waren teruggekomen van hun vakantie op de boot.
"Wat was nou zo urgent?" , vroeg Rechter Rino Verpalen.
"Tja Edelachtbare, verzuchtte Holleeder, als u weet wat er gebeurde, kun je alleen maar naar teruggaan.
Endstra besefte na dat Artikel van John vd Heuvel en Mieremet dat zijn bedrijf kapot was."

Door Bondtehond