donderdag 2 oktober 2014

De Miljoenenroof - Ruud Kagie & Marian Husken

Marian Husken, één van de door mij meest gerespecteerde misdaadauteurs, tevens een zeer aardige dame, die ik heb mogen leren kennen tijdens de vele zittingen van onder meer het liquidatieproces Passage, heeft gisteren weer een spannend boek gepresenteerd: De Miljoenenroof - Het spannende verhaal achter de roof van 16 miljoen van het cultuurfonds BKVB door boekhouder/rekenwonder Clemens Kahmann - Dit keer geschreven in samenwerking met collega-redacteur Rudie Kagie.

***

Een uitgave van uitgeverij Prometheus | Bert Bakker:

De miljoenenroof is het onwaarschijnlijk spannende verhaal over de grootste roof van subsidiegeld ooit in Nederland. Hoofdrolspeler is het rekenwonder Clemens K., die in de kunstensector werd geprezen om zijn betrouwbaarheid en precisie. Hij sluisde in 2009 16 miljoen euro weg van het Amsterdamse cultuurfonds BKVB, waar hij als hoofd financiën op de loonlijst stond. Toen de megafraude aan het licht kwam, bleken de creatieve boekhouder en zijn twee tienerzonen spoorloos verdwenen. K. werd bij verstek veroordeeld tot vijf jaar cel. Aan het nieuwe leven van het eenoudergezinnetje in het verre Thailand kwam een einde toen de marechaussee K. in 2013 op Schiphol aanhield.

K. claimt dat hij verstrikt was geraakt in een crimineel netwerk van dreigende kickboksers, foute Russen en Hollandse penoze: zij hadden de miljoenenbuit ingepikt. Bij het bizarre scenario waren kidnapping en moord inbegrepen. De reconstructie van dit drama laat zich lezen als het verslag van een nachtmerrie, maar dit is true crime, gepleegd vanuit een statig grachtenpand, onder het oog van de culturele elite.

Zowel Rudie Kagie (1950) als Marian Husken (1948) verdienden hun sporen als redacteur van het weekblad Vrij Nederland. Dit is hun eerste coproductie in boekvorm. Van Kagie verscheen onder meer Bikkel. Het verhaal van de eerste politieke moord van het Bouterse-regime (2012).

Marian Husken schreef, veelal samen met VN-collega Harry Lensink, een reeks spraakmakende boeken over criminaliteit, waaronder het recente boek 'De jacht op crimineel geld' (2013) en natuurlijk het standaard naslagwerk 'De Dodenlijst' dat reeds verscheen tijdens de aanloop naar het liquidatieproces Passage over de aldaar behandelde liquidatie-zaken.

Husken schrijft over georganiseerde misdaad, politie, justitie, inlichtingendiensten en terrorisme. Voordien werkte ze jarenlang als eindredacteur van Vrij Nederland. Marian ontving in 2004 de Jacques van Veen persprijs voor haar informatieve en kritisch opiniërende artikelen over omstreden opsporingsmethoden, veelplegers en topcriminelen.


Bestellen:
-morgen in huis- 
(klik op afbeelding)

Prijs: € 19,95


De Miljoenenroof:
ISBN: 9789035141971
Verschenen: 28-09-2014
Leverbaar: Direct
Druk:1e druk
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Uitgever: Prometheus Bert Bakker
Aantal paginas: 240
Auteurs: Rudie Kagie + Marian Husken

'Een aanrader!!'

Bondtehond