Het OM reageerde op de volgens hen 'losse brokjes' welke de verdediging op hun bord had gelegd: "Het is de raadslieden gelukt wat losse eindjes informatie te verkrijgen in eerdere liquidatie-zaken. We laten echter nu al weten dat de conclusie dat La Serpe is betrokken bij eerdere liquidaties onjuist is."

                                                   Advocaat Mr. Marnix van der Werf

"La Serpe heeft spontaan de zaak Houtman bekend. En spontaan heeft hij de rollen van Akgün en Burger bekend. Hij verklaarde naar vermogen. Volgens de verdediging bestaat het gevaar dat hij dingen in gaat vullen. Is dat een reden om alle verklaringen terzijde te schuiven? Nee!"

Officier van Justitie: De verdediging stelt dat La Serpe volkomen onbetrouwbaar is en uitte kritiek op de gebrekkige dossierverstrekking van het OM. Ook zou La Serpe bij 4 liquidaties betrokken zijn. Zijn rol zou veel groter zijn dan hij heeft bekend in zijn verklaringen. De bekentenis in de zaak Houtman zou geweest zijn om zijn marktwaarde te verhogen, aldus de verdediging.

Dit zijn onhoudbare uitgangspunten volgens het OM. Het was juist moeilijker, veel ingewikkelder, om tot een deal te komen. Alleen volledigheid kon tot een deal leiden. La Serpe had de toezegging dat de kluisverklaringen niet tegen hem gebruikt zouden worden. Hij bekende gedetaileerd zijn deelname.

Het OM beschuldigd de raadslieden van 'een woordenspel'. Het zou dan ook een tactiek van de verdediging zijn. Die moet zich echter realiseren dat La Serpe vele malen is verhoord, en je gebruikt nou eenmaal niet 10 keer dezelfde woorden. De onderwerpen gaan ook over jaren geleden. Dan erbij, graven in het geheugen gaat makkelijker als hij goed geslapen heeft. De verdediging tracht hem te vangen op woorden. Dit is onterecht volgens de Officieren Betty Wind en Hans Oppe. Ook La Serpe mag zich wel eens vergissen, volgens hen.

Dat Jesse Remmers maar 1 zin heeft uitgesproken, nl. "Alles wat La Serpe heeft verteld over Akgün en Burger zijn leugens..." is volgens hen niet overtuigend. Het is niet ontlastend, maar ook niet belastend.

Sjaak Burgers advocaat mr. Marnix van der Werf kwam met hoge verwachtingen naar de Bunker toe vertelde hij, om meteen daaraan toe te voegen "Ik moet zeggen dat is zeer teleurstellend afgelopen." Dit zei de raadsman als reactie op het repliek waar het OM mee aankwam gisterochtend. Het is in zijn ogen erg eng dat het OM zo kritiekloos achter de verdachte (La Serpe - CS-red) aanloopt.

Het OM reageerde nog op de vraag of het artikel in Vrij Nederland en ook op Crimesite waar was? Normaal gesproken reageerde officier Betty Wind niet op artikelen die verschenen in de media, zei ze, omdat ze vindt dat dit soort beweringen niet in de media uitgevochten dienen te worden maar in de rechtszaal. Dit keer wilde de Officier wel reageren: "Het is niet waar...! Het verhaal klopt gewoon niet. Zodra Turkse autoriteiten in de gelegenheid zijn, zullen wij Atilla Önder horen. Dat zullen wij zeker doen. Advocaat Nico Meijering: "Ok....Hij is niet gehoord, dat is helder...."

Door Bondtehond