donderdag 24 maart 2011

Het stemgeluid van Peter la Serpe

Camilleri brengt als eerste media een authentieke bandopname naar buiten, waarop zowel kroongetuige Peter la Serpe als Jesse Remmers zijn te horen. De tape is afkomstig vanaf de laptop van Jesse Remmers, welke heel veel gesprekken die hij met - zoals te horen - Peter la Serpe heeft gevoerd, klaarblijkelijk heeft opgenomen.


Camilleri schrijft:
"Volgens Bondtehond – die elke zitting heeft meegemaakt – zijn deze tapes nog niet ter sprake gekomen tijdens het proces inzake de passage-liquidaties. Bijzonder, daar het totale scala aan vele uren aan bandopnames, zoals onderstaand, nogal ontlastend zijn voor de verdachte en incriminerend voor kroongetuige La Serpe".
Het klopt dat ik afgelopen week enkele passages uit -kennelijk heimelijk opgenomen- gesprekken die zich op de laptop zouden bevinden heb beluisterd. Het is volgens mij tot nu toe nog niet ter sprake gekomen in de rechtszaal tijdens zittingen in de Bunker dat er vele uren aan opnamemateriaal in bezit is van het Openbaar Ministerie. De bron van Camilleri betwijfelt dan ook of de inhoud van de laptop, vele uren aan ruw materiaal die inmiddels de 'La Serpe Tapes' zijn gedoopt, reeds in bezit is van de verdediging. "Het achterhouden van informatie lijkt een rode draad door het hele proces", aldus de bron.

(BRON: Camilleri.nl )

Bondtehond