woensdag 23 juni 2010

Italiaanse politie geeft beelden vrij 'Operatie Tamanaco'

De Nationale recherche van Italië heeft diverse beelden vrijgegeven van de operatie van Dinsdag, die bekend staat als "Tamanaco"(de naam van een hotel in Venezuela, waar de bijeenkomsten plaatsvonden tussen de drugsbaron en Italiaanse kopers), en werd gisteravond afgesloten met de GICO Kern van de fiscale politie van Catanzaro, de centrale dienst voor georganiseerde misdaad Onderzoek Rome (SCIC), in samenwerking met de Lieutenancy van Mondragone (EG). Dit leidde tot de uitvoering van 16 arrestatiebevelen, de daadwerkelijke gevangennemingen en preventieve inbeslagname van goederen voor meer dan 80 miljoen euro.

De operatie, die in de provincies van Reggio Calabria, Caserta, Frosinone, Pisa en Turijn, Monza, met behulp van ongeveer 150 bankiers heeft plaatsgevonden, heeft uitvoering gegeven aan preventieve maatregelen, en inbeslagname van roerende en onroerende goederen, gearrangeerd door GIP het Hof van Reggio Calabria, op verzoek van de lokale DDA. U ziet de politie invallen doen op diverse plaatsen. Ook heeft de politie foto's van de meeste verdachten vrijgegeven. Opvallend is de observatiefoto van de ontmoeting tussen twee hoofdverdachte contacten, Victor Belgiovane (70) uit Venezuela en zijn Italiaanse connectie Anthony Ray (59).


Ray (links) haalt Belgiovane, die gezien wordt als de leverancier van de lading coke, van het vliegveld op. De operatie was al jaren bezig. De observatiefoto dateert nl uit 2005. Onder de in beslag genomen goederen is een prestigieuze en exclusieve boerderij genaamd "Tenuta Sciacca", gelegen op de hellingen van de berg Massico, niet ver van het natuurreservaat van Lake Falciano in Zuid-Italië. De fraai gerestaureerde boerderij van 700 jaar oud, is gelegen op 25 hectare land, heeft 24 kamers en 2 suites die voorzien zijn van alle moderne comfort en heeft een aantal verfijnde, en zeer mooie eetzalen.

Zie HIER alle foto's...

Wordt vervolgd.....

Bondtehond

Greg Remmers, de vader van Jesse Remmers, gearresteerd bij 'Operatie Tamanaco'

De vader van hoofdverdachte Jesse Remmers, vermeend onderwereldkopstuk Greg Remmers (62), is dinsdag 22 juni in Amstelveen gearresteerd op verdenking van cocaïnehandel tijdens een grote internationale politieactie, operatie 'Tamanaco' gedoopt. Dit op verzoek van Justitie in Italië. Andere arrestanten in Nederland zijn Richard K.(47), de in Nederland woonachtige Italiaan Pasquale P.(45) Jerry G.(57) en Suzette De R.(50). In totaal zijn 16 verdachten gearresteerd. Bij de actie is een lading van 700 kilo cocaïne in beslag genomen, die in een container onder een deklading gedroogde koeienhuiden is aangetroffen. Bij de grote politie operatie in samenwerking met Fiscale inlichtingen- en opsporingsdiensten zijn tevens een aantal Camorra- en N'drangheta-leden aangehouden. Naast de in beslag genomen cocaïne is tevens beslag gelegd op onroerende goederen, waaronder het grote prestigieuze landgoed "Tenuta Sciacca" in Zuid-Italië. Greg Remmers was vorige week dinsdag nog aanwezig in de Bunker te Osdorp om het liquidatieproces te volgen vanaf de publieke tribune. In hoeverre en of hij (en natuurlijk de andere verdachten) überhaupt betrokken is (zijn) bij de smokkel zal later moeten blijken. Mr. Nico Meijering, zijn advocaat, kon dinsdag alleen bevestigen dat Remmers is aangehouden. Meijering: "We gaan zo snel mogelijk naar hem toe om duidelijk te krijgen wat er aan de hand is."

De prestigieuze en exclusieve boerderij "Tenuta Sciacca"

De Italiaanse media heeft reeds flink uitgepakt en 'Operazione Tamanaco' inmiddels breeduit gemeten op het internet gezet.  [ZIE FOTO COLLECTIE]

(Hier volgt een ruwe vertaling)
Operatie Tamanaco. Details van grote politie operatie tezamen met Fiscale inlichtingen- en opsporingsdiensten. 16-aanhoudingen Camorra- en N'drangheta-leden. Inbeslagname 700 kg cocaïne

Het is een van de grootste drugsvangsten ooit gedaan in Italië, van 700 kilogram, 93% zuivere cocaïne, doorgeschakeld naar drugssmokkelaars, met een groothandels-waarde op de Europese markten van ongeveer 120 miljoen euro. Voor het afhandelen van het verkeer het gevolg is van een criminele organisatie een echte 'verbond' strategisch en financieel partnerschap tussen een grote en agressieve partnerschappen 'ndranghetistici van Locri, de "barbaren" Plat, en leden van de Camorra-clan van de 'De Tower' actief in Caserta.

Een internationaal netwerk van drugshandelaren kunnen grote hoeveelheden van de drugs verplaatsen uit Zuid-Amerika (Colombia en Venezuela) tot het Italiaanse grondgebied, door Afrika en de landen van Noord-Europa. Onderzoeken zijn al ongeveer drie jaar in volle gang en zijn gemaakt met behulp van geavanceerde technische apparatuur voor het afluisteren van communicatie tussen de verdachten en door honderden persone te schaduwen en vooruitbetalingen te doen in Italië en het buitenland.

De operatie van vandaag, die bekend staat als Tamanaco "(de naam van Venezuela, waar de bijeenkomsten plaatsvonden tussen de Narcos en Italiaanse kopers), werd gisteravond afgesloten met GICO Kern van Tax politie van Catanzaro, de centrale dienst voor de georganiseerde misdaad Onderzoek Rome (SCIC), in samenwerking met de Lieutenancy van Mondragone (EG) Dit leidde tot de uitvoering van 16 arrestatiebevelen in de gevangenis en preventieve inbeslagneming van goederen voor meer dan 80 miljoen euro. De operatie, die de provincies van Reggio Calabria, Caserta, Frosinone, Pisa en Turijn, Monza, met behulp van ongeveer 150 bankiers getroffen, heeft gezien de uitvoering aan preventieve maatregelen te nemen roerende en onroerende, gearrangeerd door GIP het Hof van Reggio Calabria, op verzoek van de lokale DDA

Tegelijkertijd, altijd op verzoek van de officier van justitie in Reggio Calabria, en in nauwe samenwerking met de GICO Catanzaro en S.C.I.C.O. Rome, heeft de Amsterdamse politie vijf Europese arrestatiebevelen uitgevoerd tegen evenzoveel Nederlandse handelaren verbonden aan de organisatie.

Het onderzoek, dat begin 2005 door de Groep van Catanzaro verdovende middelen operaties onder leiding van de DDA van Reggio Calabria, een eerste import had geïdentificeerd van de drugs uit Zuid-Amerika dat de organisatie, samengesteld uit elementen van 'ndrangeta en Reggina Caserta Camorra, van plan was uit te voeren met de Zuid-Amerikaanse leverancier van Victor Belgiovane 70 jaar.

Belgiovane, is een bekende makelaar van Italiaanse afkomst, maar woont permanent in Venezuela, was volgens de kosten, onder verwijzing naar Colombiaanse drugshandel organisatie die hij is er trots op te tellen bij de eerste in de wereld omzet. De operatie was in handen van de Italiaanse regisseur Giuseppe Barbaro, 42, prominent onderdeel van de gelijknamige been Plata (RC), de looptijd voor andere evenementen en vervolgens gearresteerd door de financiers van de GOA Catanzaro 12/12 2008, na bijna twee jaar op de vlucht. De laatste, volgens onderzoekers, in nauwe synergie met andere Calabrische onderwereld, en vooral met een aantal leden van de georganiseerde misdaad Campanië en Lazio, met inbegrip van John Sciacca, 51, Emilio Bus 58, en Anthony Rea 59.

Volgens de onderzoekers, Anthony Rea, onder voorbehoud van onverwachte en levensstijl zeer soepel en schijnbaar beschut, was de verbindende factor tussen de gehele organisatie geworteld in Italië en Zuid-Amerikaanse leverancier van Victor Belgiovane, dat was de enige contactpersoon en woordvoerder. Gewoon een reis die op het Italiaanse grondgebied in augustus 2005 gecontroleerd door de militaire Gico van Catanzaro, versterkt de hypothese dat de onderzoeks-organisatie was over de aankoop van een grote partij drugs te realiseren. Venezuela, in feite, kwam uit Caracas naar Rome Fiumicino naar de laatste details van de invoer, die waren ontstaan uit telefoontaps and environmental plan, should have with the place genomen zending by sea, containing een container gedroogde huiden van runderen, die officieel afhankelijk van de dekking van de drugs verborgen binnenkant.

Dankzij een nauwgezette onderzoek van activiteiten die worden uitgevoerd in de dagen direct na de vergadering, was het mogelijk om de Venezolaanse haven waar het schip werd verlaten (La Guaira), de naam van de laatste ("Cala Palma» Costa Container Lines SpA sporen ), de haven van bestemming (Livorno), en zelfs, voor de identificatie van de containers op de verbazingwekkende reizen. Op 14 september 2005, na een korte stop in de kusthaven van Vado Ligure (SV), had het schip komen Toscaanse haven en de opening van de container van de militaire GOA Catanzaro was het gezelschap van Livorno, geïdentificeerd, verborgen onder een lading te dekken gemaakt van koeienhuid gedroogd, ongeveer 700 kilogram zuivere cocaïne.

Onderzoeken hebben ook stelde hem in staat om de verantwoordelijkheid van die gearresteerd in Italië en Nederland, een land, de laatste, waarin de Italiaanse organisatie kan rekenen op een netwerk van lokale handelaars te bepalen, al bekend bij de politie in Amsterdam. Het is, in het bijzonder, Pasquale P., 45, oorspronkelijk uit Bell, maar permanent woonachtig in Nederland, waar hij gehandeld in synergie met een paar Nederlandse spelers die in Jerry G., 57, aka "de staart", Richard K, 47 , Suzette De R., 50 aka "Mevrouw", Greg Remmers, 62, aangehouden door de politie van Nederland criminele karakter van aanzienlijke dikte. Tegen deze achtergrond, kostbaar was de medewerking van de Nederlandse politie, in real-time, heeft gezorgd voor een continue stroom van informatie over onderwerpen en hun bewegingen gevolgd en het luisteren naar elkaars gesprekken die plaatsvonden in dat land. De hele onderzoeksinstantie activiteit plaatsvond met de permanente coördinatie op internationaal niveau, de Centrale Directie voor Anti-Drug Services, dat ook een aantal logistieke steun verleend aan militaire actief, vooral waar het nodig was om geavanceerde apparatuur te gebruiken technieken.

Parallel aan de onderzoeken, de financiers Gico van Catanzaro, de SCIC van Rome en de Lieutenancy van Mondragone geleid gerichte economische en financiële onderzoeken, uitgevoerd met de hulp van een innovatieve computer applicatie genaamd "Molecule", een software ontworpen en ontwikkeld door SCIC, in samenwerking met de Nationale Anti-maffia Directoraat, waardoor het mogelijk was om de belangrijkste verdachten in chief opmerkelijke complex, bestaande uit kapitaal te reconstrueren, vooral uit onroerend goed, zakelijke en aandelen die hetzij rechtstreeks, hetzij door het gebruik van genomineerden gehouden.

De herziening van de onderzoeksbevoegdheden materiaal verzameld in het strafrechtelijk onderzoek en de daaropvolgende economische en financiële onderzoeken is gebleken dat een aantal verdachten, met behulp van een complex web van relaties met het bedrijfsleven in beweging is, waren ze in staat om aanzienlijke investeringen in activa en bedrijven maken sommigen van hen in een officiële wijze, gebruikmakend van andere genomineerden entiteiten, met behulp van de aanzienlijke financiële middelen die voortvloeien door middel van strafrechtelijke ingevoerd.

Inbeslagname van vermogen :

De resulterende inbeslagneming raming afgegeven overeenkomstig de artikelen. 321 c.p.p. en 12 van wet 356/1992 van het Hof van GIP Reggio Calabria, op verzoek van de plaatselijke officier van justitie, die de volgende voorwerpen waarvan de waarde geschat op 80 miljoen euro:

16 bedrijven, met inbegrip van eenmanszaken en Samenleving
25 aandelen, multi-miljoen euro
7 voertuigen
12 woningen met inbegrip van grond en gebouwen
2 verzekeringspolissen

Onder de in beslag genomen goederen staat een prestigieuze en exclusieve boerderij genaamd "Tenuta Sciacca", gelegen op de hellingen van de berg Massico, niet ver van het natuurreservaat van Lake Falciano.

Een fraai gerestaureerde boerderij van 700, gelegen binnen 25 acres land in staat om 24 kamers en 2 suites voorzien van alle moderne comfort en een verfijnde, en twee mooie eetzalen tegemoet te komen.

Tevredenheid onderzoekers:

De resultaten van de briljante grote operatie werden deze ochtend aan de kazerne van het Provinciaal Commando van de Guardia di Finanza van Reggio Calabria: de openbare aanklager Giuseppe Pignatone,
de plaatsvervangend officier van justitie Nicola Gratteri, de commandant van de SCIC generaal Umberto Sirico, commandant van Core Tax politie van Catanzaro, kolonel John Castriglianò, commandant van
Gico van Catanzaro, Joseph Furciniti verhoogd, van provinciale commandant van de Guardia di Finanza di Caserta, kolonel Francis Xavier Manozzi.

Dus wat Pignatone Gratteri, na lof voor het uitstekende werk opnieuw door de Guardia di Finanza, de uitstekende klimaat van samenwerking met buitenlandse officieren van justitie, in het bijzonder de
Nederlandse benadrukt, het resultaat van de geloofwaardigheid die de District Attorney van Reggio Calabria heeft CMB heeft veroverd, zelfs buiten de landsgrenzen.

BRON : Italiaanse media.

Wordt vervolgd....

Bondtehond