donderdag 7 januari 2010

'Mijnheer Burger nu moet u even normaal doen'

Ook in het nieuwe jaar verslaan wij van Crimesite het liquidatieproces. Door gladheid kon ik echter pas laat in de Bunker te Osdorp komen. Zie later het verslag van onze parttime verslaggeefster die 's morgens wel op tijd aanwezig was. Ik kwam tijdens de pauze. Na de pauze sprak de rechter tot Sjaak Burger, die zich steeds op zijn zwijgrecht bleef beroepen. Ze las voor uit diverse verklaringen en bevindingen van de politie. Hieronder een kleine greep daaruit. Maar eerst was La Serpe nog aan de beurt. Peter La Serpe kwam even naar boven in de rechtszaal voor een kort verhoor. Dit kwam voornamelijk neer op het bevestigen van hetgeen hij eerder verklaarde. Rechter: Mijnheer La Serpe u heeft al veel verklaard. We behandelen Vinkeveen - Bilbao. Ik zou u willen vragen over de wapens in Vinkeveen.La Serpe: Daarvan heb ik gehoord van Jesse dat Sjaak erachter zat. Sjaak werd kwalijk genomen dat Sjaak geen verantwoording nam om dit op zich te nemen.
Rechter: Wanneer heeft u Jesse daarover gesproken?
La Serpe: Toen hij vast zat. Ik weet het niet precies. Nadat ik Sjaak gesproken had.
Rechter: Wat zei hij?
LaSerpe: Dat de wapens van Sjaak waren. Er is over gesproken. Fred Ros zat ook vast. Daar was ik bij op bezoek.
Rechter: Wat was er gevonden in Vinkeveen?
La Serpe: Ja...wapens, handgranaten, machinegeweren....

De Rechter riep Sjaak Burger na deze zinnen tot de orde toen hij de krant ging zitten lezen op het moment dat La Serpe aan het woord was: Mijnheer Burger nu moet u even normaal doen! U moet niet steeds met dhr. Remmers zitten communiceren en niet de krant lezen. Alleen al uit respect voor de rechtbank. We willen dat u goed luistert naar wat er gezegd wordt.

De rechter ging verder. Op de vraag van de rechter of Jesse had verteld waar deze wapens voor gebruikt werden, moest La Serpe hard lachen.
La Serpe: Hahaha, ja waarvoor.... voor algemeen gebruik.
Rechter: Concreet graag, wat vertelde Jesse?
La Serpe: In mijn visie worden wapens binnen het milieu gebruikt voor algemeen gebruik......

Verder had La Serpe nog een aankondiging dat hij nog wel eea te vertellen had.
Rechter: Wat bedoeld u?
La Serpe geheimzinnig: Nou ik heb wel wat over de telefoontaps.....
Daar liet hij het bij. De rechter ook. La Serpe's verhoor zat er al weer op.

De rechter ging verder met Sjaak Burger:
Rechter: Na CIE informatie bent u eens aangehouden. U zou wapens leveren binnen de Remmers-groep.
Er is een briefje bij u aangetroffen met daarop diverse wapens en een Walther P22.
U zei toen dat u dat wapen bij u had omdat u problemen had met de vriend van uw ex?
Sjaak Burger: Ik beroep me op mijn zwijgrecht.
U vertelde dat u eerst een alarmpistool had, maar dat u dat niks vond en daarom een wapen van de lijst mocht uitzoeken.
De lijst zat in de tas in uw auto. Diverse aantekeningen waren groen gearceerd. Volgens het NFI waren de prijzen conform de prijzen in het illegale circuit. De geluidsdempers zijn in het legale circuit verboden. Er zat een afbeelding bij van een Ruger P95.

Dhr Kaale jr. verklaarde in 2007 dat hij op een parkeerplaats van een benzinestation in Badhoevedorp, 6 of 7 jaar geleden, op een moment een kofferbak vol wapens zag. Er zat zo'n raketwerper bij die je op 3 punten moet neerzetten, zo'n ding waarmee je vliegtuigen uit de lucht kunt schieten. Dat moet dus rond het jaar 2000 geweest zijn.
Later heeft dhr. Kaale deze verklaring weer ingetrokken.

Bij een onderzoek naar grootschalige wapenhandel met ene Errol Bell is een groot arsenaal wapens aangetroffen. Diverse Pistolen, AK-47's, 2 Uzi's, etc etc. Deze Bell werd verdacht van die grootschalige wapenhandel. De politie linkt u aan Bell door een SIM-kaart uit een telefoon waarop een nummer is aangetroffen. Dat nummer is aan u te linken. Het nummer van Greg Remmers zat daar ook in. Een aantal wapens kwamen overeen met de wapens op de lijst die bij u is gevonden. Er was een kogelgeweer bij, merk Marlin, een zeldzaam wapen. Er komen er maar 21 voor in het centrale vuurwapensysteem van de politie. Dhr. Bell zwijgt. Ook wil hij niet reageren op een foto van dhr. Sjaak Burger en dhr. Greg Remmers.

Er kwam in April 2008 informatie binnen bij de politie dat ene Mitch en Peter zich met wapensmokkel zouden bezighouden. Later werd een persoon aangehouden door de Franse douane met een groot aantal wapens. Deze waren tijdelijk onbruikbaar gemaakt. De loop was ingefreest. Er moet een sleuf ter lengte van een patroon worden gefreest. Ene mijnheer Michel van de Brink had ze in Spanje gewoon bij de fabriek gekocht. De Fransen spraken van verdoezeling dat het om illegale wapensmokkel/handel zou gaan. In Nederland leidt dit tot huiszoeking bij dhr. van de Brink. In Spanje wordt ene Rodriguez Castillo gehoord. Deze verklaard over 39 wapens die hij aan Peter Temming en Michel van de Brink zou hebben geleverd. Allen onklaar gemaakt. Telkens kochten ze onklaar gemaakte wapens. De bewijzen dat ze onklaar waren gemaakt zijn ingevuld. Castillo verstrekte een lijst met 349 wapens. Ook de Walther P22 stond daar op. Het serienummer komt overeen.

De onklaar gemaakte wapens kunnen hersteld worden met een nieuw gedraaide loop. Dat gebeurde bij een produktiebedrijf in Oostenrijk. Die doen dat echter zelden. Lopen van vuurwapens moeten verhard worden via een speciaal procédé. Dat doen zij niet. Dat kunnen de klanten zelf doen. Er zijn bewerkte stukken ijzer verkocht. De gedachte is dat de onklaar gemaakte wapens in Spanje worden gekocht, de lopen in Oostenrijk, dat de lopen gehard worden en dat de wapens dan voor het dubbele in het milieu verkocht worden. De onderdelen konden nadien nl in een paar seconden verwisseld worden. Dhr. van de Brink verklaarde dat hij dacht dat het wel mocht. Veel wou hij echter niet zeggen. Hij was bang. Er gingen wel wapens naar ene Mark de Groot, een collectioneur. Van de Brink had van zijn opdrachtgever 30.000 euro meegekregen. Hij heeft in totaal 6 transporten gedaan. Hij kent dhr. Temming van diens Discotheken. Deze heeft meerdere discotheken. In een van de discotheken heeft hij een tijdje in de garderobe gestaan. Hij zegt dat hij u niet kent. Dat is opmerkelijk. U zegt nl dat u hem wel kent en dat u op wintersport bent geweest waar hij ook bij was, maar u heeft hem niet gesproken.

De officier wilde dat de rechter nog iets vroeg: Een vraag nog, of hij met van de Brink op vakantie is geweest en een bivakmuts heeft op gehad?
Sjaak Burger beriep zich nogmaals op zijn zwijgrecht.

Dhr. Temming verklaarde 4 maal wapens te hebben gekocht in Spanje, maar dat ze in Spanje zijn gebleven. Hij ontkende ze naar Nederland te hebben gesmokkeld. Jesse kent dhr. Temming ook. Er is een tap uit 2008 waar Jesse Remmers dhr. Temming belt. Jesse belt en vraagt naar dhr. Temming, die is niet thuis zegt een familielid. Dhr. Temming en dhr. van de Brink kregen hier respectievelijk 6 en 5 jaar gevangenisstraf voor.

Dan is er een rechtshulpverzoek van de Ierse politie ivm wapenleveranties aan de IRA. Het betreft ene Ruben ten H. en Hendrikus E. Bij huiszoekingen worden in een kluis een handgeschreven lijst aangetroffen met exact dezelde wapens als op uw lijst. Zelfs dezelde schrijffouten zijn overgenomen. Zo wordt Baby Desert Eagle ook verkeerd geschreven. CD-roms, computers, USB-sticks worden in beslag genomen. Achter een wandklok worden 152 afbeeldingen gevonden van wapens. Er zijn foto-cheats aangetroffen van 29 vuurwapens. 23 stuks komen precies overeen met uw lijst. Er is een tafel aangetroffen en onderzocht. De wapens op de foto's aangetroffen bij Burger zijn volgens de politie, zeer aannemelijk, vanaf deze tafel gefotografeerd aan de Kanaalstraat. In onderzoek 'Bergvos', betreffende de organisatie met oa Lucas B. en Huub ten H., is er telefonisch contact gezocht met een door u gehuurde VW Golf. Er is met Lucas B. 365 keer telefonisch contact geweest. In een loods werd een hennep-kwekerij aangetroffen en een aantal gestolen motoren. Deze waren volgens Lucas B niet van hem. De kwekerij was wel van hemzelf. U bent op de PC Hoofstraat gezien samen met Lucas B.

Tot slot: Peter van Dijk heeft u eens gezien in Limburg met Jesse Remmers samen. Van Dijk dacht dat u Peter La Serpe was, vertelde hij....

Voorzitter Lauwaars sloot de zitting.
De 25e gaat het proces verder.

Door Bondtehond