Hells Angels President Daniël Uneputty vroeg vanmorgen het woord voor de rechtbank. Na een kort beraad van de rechtbank werd besloten dat 'Unu' morgenmiddag aan het einde mag reageren. Eerst dienden de overige advocaten en het OM nog aan het woord te komen betreffende de geheimhoudersgesprekken.
Vertrouwen, daar gaat het om, aldus één van de advocaten. En dat is geheel weg in deze zaak. Er is sprake van een patroon. Structureel worden de geheimhoudersgesprekken gebruikt om te sturen, terwijl het ontlastende juist niet is vermeld. De vervolging is gebaseerd op een mythe. De rechtbank zal toch moeten toetsen of er op het juiste pad is gebleven.

Advocaat Mr. Vincent Kraal denkt zelfs bewijs te hebben m.b.t een verlengings-tapgesprek. Er zijn gesprekken voorgelegd aan officier Oldekamp om verlengd te worden, niet ter vernietiging. De rechtbank kan dan niet anders dan constateren dat die gesprekken zijn gebruikt om welbewust te sturen. Ook Kraal vroeg het OM niet-ontvankelijk te verklaren.

Was er vandaag eigenlijk wel een advocaat die niet om niet-ontvankelijkheid van het OM vroeg ? Nee, die was er niet. Allen zijn het er over eens, het OM heeft het recht op vervolging verspeeld. Er valt niet meer vast te stellen dat er niet gestuurd is, en het is verontrustend dat OM en politie kennelijk hun eigen straatje schoon proberen te vegen.

"Wat voor betekenis heeft niet-ontvankelijkheid eigenlijk in deze zaak? Vertrouwen. De rechtbank heeft als taak de rechtsstaat te beschermen. U geeft het vertrouwen terug door het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk te verklaren", zo sloot één van de advocaten vandaag af.


(Het was vandaag helemaal een vroegertje. Om 11:45 sloot de voorzitter af met de mededeling dat de zitting morgenmiddag om 13:30 wordt voortgezet.)

Door Bondtehond