dinsdag 21 oktober 2014

Soerel en Akgün voegen zich in kort geding tegen Korterink

UPDATE (31-10-2014): Het boek 'De Ros-Tapes blijft voorlopig (6 maanden) uit de schappen. Dit besliste de Kort-geding rechter in Hoger beroep, aangespannen door journalist Hendrik Jan Korterink en zijn uitgever.

Advocaat Mr. Christian Flokstra schrijft via Twitter het volgende:

***(nieuws vrijdag 22 oktober)

Misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink heeft besloten in Hoger beroep te gaan tegen de beslissing van de rechter. Op donderdag 30 oktober dient de zaak in Zutphen.


De Misdaadjournalist (Korterink) SCHRIJFT ER DIT OVER

***

(nieuws dinsdagavond 21 oktober) :
De rechter oordeelt dat het boek van Hendrik Jan Korterink 'De Ros-tapes' 6 maanden moet worden opgeschort, op straffe van een dwangsom van 50.000 euro.

Afweging rechter:Belang van waarheidsvinding en recht op fair trial weegt op dit moment zwaarder dan vrijheid van meningsuiting.


De rechter heeft bepaald dat 2500 exemplaren van het boek die reeds bij distributeurs liggen, moeten worden terug-gehaald vanwege 'de verstorende werking die gedetailleerde publicatie kan hebben in de strafzaak Passage'. Het boek, waarin verklaringen van Fred Ros zijn gebundeld, zou woensdag verschijnen en is geschreven door Korterink aan de hand van de door Fred Ros afgelegde verklaringen.

Uitspraak op Rechtspraak.nl

Lees hier het: VONNIS***

(nieuws dinsdagmiddag 21 oktober) :
Vanmorgen vroeg maakte misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink en nieuws- en actualiteitenprogramma 'Een Vandaag' middels een persbericht bekend dat één dezer dagen het boek 'De Ros Tapes' wordt uitgegeven. Echter zojuist is bekend gemaakt dat vandaag in de Rechtbank te Zutphen om 18 uur het kort geding dient dat het OM heeft aangespannen tegen (misdaadjournalist) Hendrik Jan Korterink en zijn uitgever. Het kort geding dient om de publicatie van de verklaringen van kroongetuige Fred Ros in het Passageproces in boekvorm te voorkomen.


Meijering Van Kleef Ficq & Van der Werf Advocaten meldt zojuist:  'Onze cliënten Dino Soerel en Ali Akgün hebben in deze kwestie hetzelfde belang als het OM. Dat geldt overigens ook voor de andere medeverdachten van Ros en voor Ros zelf. Gelet daarop hebben Soerel en Akgün besloten om zich aan de zijde van het OM te voegen in het kort geding. De conclusie tot voeging treft u bijgaand aan'.

Met vriendelijke groet,
Meijering Ficq Van Kleef & Van der Werf Advocaten

Bij dit persbericht bijgesloten de 'Conclusie tot voeging', zoals u hieronder kunt lezen:

Wat dit voor verdere consequenties heeft voor de uitzending van Een Vandaag valt nu nog niet te zeggen.

(EDIT: Niet dus, de uitzending was net op TV)

Wordt vervolgd.....


BNR sprak De Misdaadjournalist vanmiddag : HIER te beluisteren.

Ook 'Een Vandaag' sprak Korterink en advocaat Mr. Christian Flokstra van het kantoor Meijering Van Kleef Ficq & Van der Werf Advocaten : HIER te beluisteren.

Bondtehond

Geen opmerkingen :

Een reactie posten

Aangepast zoeken