Het was een lange middag in de Rechtbank van de Parnassusweg. Een aantal advocaten reageerden op de verklaring die het OM vanmiddag gaf in verband met de geheimhoudersgesprekken.Het interessantst was nog wat Hells Angels President Daniël 'Unu' Uneputty zelf had te vertellen aan het einde van de dag. Het laatste woord was dan ook voor hem. Unu was zo vriendelijk de originele verklaring ter beschikking te stellen aan Bondtehond voor Crimesite. Hieronder volgt de exacte weergave van deze verklaring:


Unu: Wat ik wil zeggen, namens de Hells Angels en mijzelf, heb ik in het begin ook al gezegd, wij hebben geen vertrouwen in de handelswijze van het OM. Al op de dag van de inval in Oktober 2005, wisten we dat er een grote vergissing is begaan. Drugs, moord, wapenhandel, brandstichting, afpersing, bedreiging werden ons ten laste gelegd. Dat alles, vanuit het niets. Hoe komen ze daarbij? Later, veel later, hebben ze deze aanklachten laten vallen en zonder excuus. Dat en nog veel meer verzinsels, wat later ook is gebleken.

Door hun sterke drang of drift om te scoren heeft het OM risico's genomen met de veronderstelling dat het onmogelijk is, dat er een wijsneus van een advocaat hun door zou hebben. Dat is het toppunt van arrogantie. Wat er eigenlijk gebeurt is; 45 Hells Angels werden gearresteerd door middel van een grootscheepse actie compleet met pers erbij nadat de camera's eerst werden geïnstalleerd. Het OM had groot materiaal gebruikt, een manschap van meer dan 1000 man werd ingezet.

Daarna werd een oproep gedaan aan het Nederlandse volk om een klacht in te dienen tegen de Hells Angels. Het OM had al vanaf 2003 een onderzoek gestart tegen de Hells Angels. Dan verwacht je dat ze voldoende bewijs hebben om de Hells Angels aan te pakken. Maar als ze na een paar dagen de helft van de 45 Hells Angels naar huis sturen en nog een 3 maanden later iedereen naar huis stuurt dan kunnen wij niet anders concluderen dat het OM ergens een fout heeft gemaakt. Heeft het OM wel goed en voldoende vooronderzoek gedaan, hebben ze strafbare feiten geconstateerd die gestructureerd zijn gepleegd zoals ze beweren?

Nogmaals ik begreep en begrijp nog steeds niet waarom ik en de rest van de Hells Angels hier terecht staan. Voor de inval hebben we aan de politie nota bene onze toegandscode van de poort gegeven voor eventuele overbodige vernielingen. Het gaat om de show, de beeldvorming moet kloppen. Het publiek verwacht het en ze krijgen het.

Wat er niet genoemd werd in de media is dat er kinderen, zelfs baby's niet gespaard werden. Ze ondergingen ook het proces van fouilleren, luiers werden ontdaan om te controleren of er geen drugs of wapens werden verstopt. Waarvoor dient dat? Waarom? Uiteindelijk heeft de inval niks opgeleverd. Onschuldige burgers die alleen omgaan met Hells Angels werden lastig gevallen, omdat het OM om belastende verklaringen bedelde. Bejaarde mensen die een paar dagen moesten zitten omdat ze niet wilden meewerken aan een verklaring tegen de Hells Angels, hoe bedoel je intimidatie?

Wat voor recht en reden heeft het OM om ons te tappen? Vormen wij een gevaar voor de maatschappij? Het OM komt met zogenaamde feiten die ze hebben verzameld door de jaren heen van buitenlandse leden die zelfs nog nooit in Nederland zijn geweest. Sommige feiten zijn al tig jaren oud, maar ja wie controleert dat? De Hells Angels bestaan al 60 jaar in de wereld. De Amsterdamse Hells Angels bestaan al 30 jaar. Natuurlijk zijn in de loop der jaren dingen gebeurd wat strafbaar is en ook extreme strafbare feiten die niet door de beugel kunnen, dat geef ik toe, maar gebeurt dat stelselmatig? Nee.

Waarom heeft het OM zoveel geld (ik denk dat dit allemaal tientallen miljoenen euro's moet hebben gekost de laatste vijf jaar) gespendeerd voor een zaak waar ze al van te voren weten dat ze niks hebben? Was dat niet de scoringsdrift van een paar officieren van justitie? Of komt het soms van hogerhand, van de politiek? Ik denk haast van wel. Hebben de heren van de politiek de hele zaak onderschat, beseffen ze, nu het te laat is, dat dit alles, de belastigbetaler moet betalen en later nog miljoenen euro's meer? Beseffen ze wel wat dat betekent, nu ze overal en op alles aan het bezuinigen zijn? Die miljoenen en miljoenen euro's kunnen ze beter besteden aan het onderwijs of voor de gezondheid- en bejaardenzorg. Om maar een paar voorbeelden te noemen.


Nogmaals, dat ik dit OM wantrouw wil ik/wij niet zeggen dat we ons rechtssysteem niet respecteren. Integendeel, mocht de strafbare feiten die onze leden zouden hebben gepleegd bewezen worden op een eerlijke manier dan zullen zij de opgelegde straf accepteren. De manier hoe wij Hells Angels worden behandeld, beschuldgd en gediscrimineerd door dit OM, dat accepteren we niet.

Wij Hells Angels zijn geen rondtrekkende barbaren op motoren, die rovend, vechtend, moordend, zuipend en verkrachtend van de ene plaats naar de andere plaats begeven. Daar hebben wij eerlijk gezegd niet eens de puf voor. Maar dat is eigenlijk het scenario wat het OM, die dat graag van ons ziet en dat is het beeld wat het OM heeft gecreëerd. Koste wat het kost. Het publiek, het volk, de media, hun eigen collega's van politie en justitie en zelfs ook de leden van de rechtbank zijn misleid, opzettelijk, alleen om hun doel te willen bereiken. De pot verwijt de ketel dat die zwart ziet.

Wie zijn wij? Wij Hells Angels zijn zuiver een motorclub, die zich alleen bezighouden met het motorgebeuren en het organiseren van motorshows, motorritten, supportfeesten, tattoo bijeenkomsten en andere motor bezigheden. Dat er een paar rotte appels bij zaten, is typisch een geval van pech hebben. Maar dit gebeurt in alle organisaties, zelfs bij politie en justitie.

Getekend,   'Unu'
Daniël Uneputty



Door Bondtehond